MONT BLANC in a Day
- trail running

NEW for summer 2022!

Coming soon!

Mont Blanc ja Alppien korkeimman vuoren huiputus päivässä. Kokeile kestävyyttäsi tällä lähes yli-inhimilliseltä kuulostavalla haasteella.

MONT BLANC HUIPUTUSPÄIVÄ

Harjoittelupäivien jälkeen pidät välipäivän. 

Välipäivän iltana lähdet liikkeelle klo 21-24 aikoihin. Opas päättää tarkemman ajankohdan.

Lähtöpaikka on Les Houches kylän keskustasta 1008m korkeudella. 

1. etappi on col du Mont Lachat 2092m. Seuraat polkuja, ei teknisiä vaikeuksia.

2. etappi on vuoristomaja Tête Rousse 3187m. Seuraat polkuja, ei suurempia teknisiä vaikeuksia.

3. etappi on Dôme de Goûter 4304m. Tête Rousselta lähtiessä reitti muuttuu jyrkemmäksi ja teknisesti vaikeammaksi, jonka jälkeen siirryt yön pimeydessä kylmälle jäätikölle jo lähes 4000m korkeuteen. Täällä tulet siirtymään ylävuoristo- ja jäätikkömoodiin ja sen vaatimiin etenemismuotoihin.

4. etappi on sääasema Abri Vallot 4362m, jonka jälkeen lisäät vaatetta ja jatkat raskaimman ja hitaimman osuuden Mont Blancin huipulle 4810m. Etenet koko matkan köysistössä.

Hinta Mont Blanc huippupäivä 

1 henkilö 1700 € 

2 henkilöä 870 € per henkilö

Hinta sisältää opastuksen sekä valjaat, jääraudat, hakun ja kypärän.

Kesäkuu – Syyskuu

Paikka Chamonix

Emme voi taata Mont Blancin huiputusta joka kerta sään ja olosuhteiden muutosten vuoksi. Opas voi muuttaa tarpeen mukaan joko lähtöpaikkaa, reittiä tai huiputettavaa vuorta.

 

Huiputus tulee kestämään 7-10 tuntia ja laskeutuminen
4-7 tuntia, joten päivä on erittäin vaativa. Siksi suosittelemme pitkää ja hyvää valmistautumista. Meiltä saat ohjeistuksen varustuksesta. Osallistujan omalla vastuulla on huolehtia, että annettavan ohjeistuksen mukainen varustus on mukana huiputuksessa. Jos varustuksessa on puutteita, ei reissua voida toteuttaa. Viranomaisten säännöt varusteiden suhteen ovat tiukat. Myös henkilökohtainen riittävä eväs ja vuoripelastusvakuutus tulee olla kunnossa. Matkalla alas vettä ja syötävää voi ostaa vuoristomajoilta.

 

 


HARJOITTELU, 2 päivää

Säästä ja olosuhteista riippuen toteutamme nämä kaksi päivää joko Chamonix:ssa tai Italian puolella. Tulemme yöpymään vuoristomajassa, liikumme jäätiköllä ja pyrimme huiputtamaan 4000m tai lähes 4000m korkean huipun, esim. Aiguille du Chardonnet 3824m tai Gran Paradiso 4061m Italiassa.

Hinta  

1 henkilö 1260€ 

2 henkilöä 700€ per henkilö

Hinta sisältää paikallisen kuljetuksen, vuoristomajan puoli-hoidolla, opastuksen ja oppaan kulut sekä valjaat, jääraudat, hakun ja kypärän harjoittelupäiviksi.

Kesäkuu – Syyskuu

Paikka Chamonix

HARJOITTELU, 1 päivä

Nousemme Aiguille du Midi -hissillä ylös ja käymme kääntymässä Italian puolella Glacier du Géant:a pitkin.

Hinta Harjoittelu 1 päivä 

1 henkilö 550€ 

2 henkilöä 300€ per henkilö

Hinta sisältää opastuksen, sekä valjaat, jääraudat, hakun ja kypärän. Hinta ei sisällä hissilippua.

Kesäkuu- syyskuu  

Paikka Chamonix Mont Blanc

Varusteet

Meiltä saat toimintaan soveltuvat valjaat, jääraudat, hakun ja kypärän. Reppuja kannattaa kysyä myös. Alppijuoksukengät osallistujat hankkivat tai vuokraavat itselleen etukäteen. Varustelistassa on suositeltavia malleja kengistä. 

Oikeanlainen varustus vaaditaan jokaiselta Mont Blancille kiipeävältä.